Miskolcon is nyílik Hazaváró iroda

Megosztás

Ezen intézmények célja, hogy tanácsadással segítsék az át- és visszatelepülni kívánó magyarokat. Az irodák nem csak információs pontként szolgálnak, az érdeklődők „egyablakos” ügyintézéssel hivatalos közigazgatási ügyeiket is elintézhetik – írta meg a HVG.

A projekt már majdnem egy éve a tervezőasztalon van, az alapvető informális döntés az Országgyűlés tavaly november tizenhatodikai ülésén történt meg. Azóta a feladatszabás fázisában járt a program, az idén február huszadikai 1039/2013-as kormányrendelet értelme alapján pedig több, mint egy milliárd forintot szánnak idén erre a célra.

Kövér László fideszes házelnök egy interjúban arról beszélt, ezen Hazaváró Irodák nemzetegyesítő céllal rendelkeznek, szerinte ez beilleszthető a kormánypártok „nemzet határok felett” gondolatába. Ebben az interjúban azt is kifejtette, hogy ezen irodák a kormányablakokhoz kapcsolódva fognak működni, és egyablakos ügyintézést fognak tudni nyújtani minden hazatelepüléshez szükséges ügyben.

A projektre szánt pénz jelentős hányada várhatóan a tájékoztató portál kialakítására lesz szánva, ugyanis a teljes keretből hatszázkilencvenmillió forint „kormányzati infokommunikációs szolgáltatások”, míg négyszázötvenkétmillió forint pedig „kormányzati kommunikáció” címén van elkönyvelve, utóbbi valószínűleg a reklámköltséget hordozhatja magában.

A most kiadott rendelet értelmében a Hazaváró Irodákat a nagyvárosok kormányablakaiban, összesen huszonhét helyszínen hozzák létre. Alapvetően megyénként egy helyen lehet ezeket fellelni, de hat megyében és Budapesten két helyszínen is fellelhetők ezen irodák.

Térképen a Hazaváró Irodák (Forrás: HVG)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek